• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Vi kender allesammen det, at vi skal hjem til nogle venner og spise og pludselig går det op for os, at vi endnu ikke har fået købt en værtindegave. Måske tænker du også over, hvad det lige var, du købte sidst, for du vil helst ikke give en pakke chokolade to gange i træk. Nogle gange ville det være rart med noget nyt inspiration til værtindegaverne.

Skift fokus

En måde at komme ud af den gængse rille med, hvad man giver i værtindegaver kan være at ændre sit “tema” fokus. Ofte giver man gaver, hvor man har det at hygge sig i tanke. Derfor ender det tit med en flaske vin, chokolade eller blomster, som alle er med til at skabe hygge og velvære.

Men hvis du i stedet vælger at tænke på haven, vil du måske strakt tænke i nye baner. For det er nogle lidt andre ting, man har brug for derude. Din værtinde vil sikkert blive glad for at få en ny og anderledes gave.

En plante mere til haven

Hvis du gerne vil give en havevenlig værtinde gave, så er det selvfølgelig oplagt at give en plante i gave. Det behøver slet ikke at være en stor og dyr plante, du giver, der findes mange typer af udendørs planter, som kan fås for rimelige penge.

Måske du ikke kender dem, du skal besøge så godt, og derfor ikke helt ved, hvordan deres have ser ud, og hvilken stil de har derude. Men heldigvis går man sjældent helt galt i byen med en grøn plante. Derfor kan sådan noget som bregner eller græsser være rigtig gode at give. De er meget enkle at se på og kan derfor nemt inkorporeres i enhver have.

Den spiselige gave

Du kan også vælge at give en spiselig plante i gave. Igen er det muligt at holde det på et fornuftigt budget, hvis det er det, du ønsker. Du kan blot give en enkel krydderurt, pakker du for eksempel en stor og flot basilikum pænt ind, er det en fryd for øjet. Tilføj eventuel en rigtig flot krukke. Men du kan også give en gave, der indeholder forskellige krydderurter, så bliver det hurtigt en større gave.

Vil du gerne give noget lidt mere alternativt, kunne du også vælge at give en bærbusk i gave. Der findes udgaver er blandt andet hindbær, som er velegnet til krukker og derfor stadig kan gøres til en rigtig pæn gave. Eller måske en rigtig flot chiliplante. Med cellofan, bånd og et kort, bliver det hurtigt en rigtig værtindegave.

Bidrag til hyggen

Er det ikke lige planter, du ønsker at give i gave, så kan du eventuel prøve at hjælpe til med den udendørs hygge. Find nogle flotte lanterner eller anden form for belysning, som vil passe godt til dine venners terrasse. Det kan også være en lyskæde, som virkelig kan sprede en masse hygge. Alt sammen vil være med til at skabe en dejlig stemning hen af de sene aftentimer. For findes der noget hyggeligere end at sidde med dæmpet belysning og nyde de lune sommeraftener?