• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Der er bare ikke noget bedre end ægte, dansk hygge. Og hvad er ikke mere hyggeligt, end at sidde en på terrassen med vennerne eller familien på en lun sommeraften? Det skulle da lige være, hvis man peppede omgivelserne lidt op, så de udstrålede af endnu mere hygge.

Det er jo velkendt, at omgivelserne har stor betydning for stemningen til et arrangement eller til en fest. Det gælder naturligvis også, når festen holdes udenfor.

Men hvordan pepper man så lige terrassen op, så den også er hyggelig, når solen begynder at gå ned? Jo, man kan gøre brug af smukke lanterner med lys i. Ild og stearinlys er nogle af de elementer, der særligt puster til den danske hygge. Der er et eller anden dragende og beroligende ved det smukke lys, der blafrer lidt i den rolige sommerbrise, og så er der naturligvis også det praktiske aspekt i, at det lyder terrassen eller haven op på en afdæmpet og rolig måde.

Lanterner kan give stor variation og et pift til stemningen

Lanterne er en billig måde at dekorere på, og så kan man give dem et nyt look lige som man lyster. Man kan starte med noget så simpelt som at skifte farven eller typen af bloklys ud. En anden mulighed er at bruge dem til dekorationer. Man kan eksempelvis lave sin egen dekoration ud af naturens materialer og sætte ind i lanternen. Bag dekorationen eller rundt om den, kan man lægge en LED lyskæde. Dette får hele dekorationen til at lyse op, når tusmørket falder på, og er en meget festlig dekoration.

Lanterne er også flotte med LED lys i stedet for ægte lys

Er man ikke til ægte lys, så kan man altid anvende falske stearinlys, som er lavet med LED lys i stedet. Der findes mange af denne type, som ser meget naturtro ud, selvom de ikke er lavet af ægte stearin. Dette er for mange at foretrække indenfor, hvis man har børn eller dyr, som vil kunne komme til at vælte lysene.

Lanterne skaber et råt look og hyggelig stemning

Lanterner har en eller anden form for råt look, der passer rigtig godt både til udendørs og til indendørs arealer. Man skal dog huske på, at lanterner, der står ude i regn og blæst, vil blive udsat for mere slitage, end hvis de var placeret under halvtaget på terrassen eller inde i stuen.

Lanterner til gulv, bord eller til at hænge op under halvtaget

Man kan både få lanterne, der kan hænge – eksempelvis under halvtaget på terrassen, eller lanterner, der er beregnet til at stå på et bord eller på gulvet. Man kan endda få noget rigtig store lanterne til gulvet, hvor man kan stille mange forskellige bloklys i forskellige størrelser. Mange vælger også at dekorere med en lille gruppe af lanterner i forskellige størrelser, som står samlet, og så måske et par enkelte rundt omkring i haven og terrassen, som er med til at lyse festarealet op på den sene sommeraften.