• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Inden efterårets blade og storme sætter ind, er det en god ide at få renset dine tagrender og få evt. utætheder repareret. De seneste års vejr har været meget voldsomme og har ændret sig i forhold til tidligere. Vi har haft voldsomme storme, skybrud og snestorme. Alt sammen noget der lægger max pres på dit tag og tagrender og gør det endnu mere vigtigt at de er ordret og klar til tage imod det der kan være voldsomme mængder af vand.

Tagrender, der er utætte og ikke er blevet renset kan medføre store skader på dit hus og grund, da vandet ikke kan komme væk på en hensigtsmæssig måde.

Rensning af tagrender i København

Bor du i København er der mange virksomheder, der kan hjælpe dig med at få renset dine tagrender og gjort dem klar til efterårets storme og vinterens sne. Ikke alle er begejstret for at gå oppe på et tag og rense det frit fra alger og mos. En af fordelene ved at benytte sig af hjælp til at få renset dine tagrender er, at du får dem renset korrekt af nogle, der har prøvet det utallige gange gør og som ved hvordan det skal gøres. Samtidig sikre du dig, at du ikke får ødelagt dine tagrender, fordi de stiller en stige op af tagrenderne og dermed presser dem.

Husk at vælge en der har en grøn profil, så du ikke får asbest og skadelige rengøringsmidler ned i grundvandet.

Når tagrenden er renset for blade og slam, så husk og skyl tagrenderne efter med vand.

Tjek og reparation af tagrender

Dit hustag og tagrender er vigtige i forhold til dit hus sundhed. Hvis der er mos og alger på dit tag og dine tagrender er fyldte med blade og slam, eller de har en forkert hældning kan vandet ikke komme væk på en hensigtsmæssig måde og vil i stedet søge ind igennem taget og ind i huset.

Hvis der kommer vand ind i huset, kan det på sigt give svamp og ødelægge taget og vægge og det er en bekostelig affære.

Tagrender der er ødelagte, ikke har den korrekte hældning, så vandet ikke kan løbe ned eller ikke er blevet renset, vil ikke effektiv kunne lede vandet ned i kloakken og vil i stedet finde en anden vej ud. Det kan betyde at huset sokkel kan blive eroderet eller at vandet finder ned i din kælder og igen skabe svamp og ødelæggelse.

Er der træer i nærheden der har grene, der rækker ind over hustaget, er det en god ide at få fjernet dem, da det vil mindske mængden af blade der vil falde ned i tagrenderne. Det er muligt selv at gøre det eller hvis du ønsker, det at få hjælp udefra. Der er flere firmaer i København, der yder rensning af tagrender Købehavn

Husk også at tjekke samlingerne og kloakken og fjern også blade og grene, hvis der er nogle. Samlingerne skal sidde tæt og ikke være løse. Det samme gør sig gældende nede ved jorden.