• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Din have skal være dit helle og et sted, hvor du kan søge fred og ro. Et hvepsebo eller en rotteplage harmonerer dårligt med forestillingen om haven som et paradis.

Skadedyr i mange forskellige former slår ofte smut forbi både hus og have, og det er slem plage og en ubehagelig oplevelse for dig som ufrivillig vært. I tillæg er skadedyrene nogle genstridige skabninger, der kan være svære at slippe endegyldigt af med igen.
Heldigvis er der professionel hjælp at hente, når du en gang for alle vil slippe af med de ubudne gæster og genvinde den hjemlige idyl. 

Forebyg og bekæmp alt fra møl til muldvarp

Listen over skadedyr er lang, og de forskellige arter har hver deres yndede sæson at husere på. Nogle af de mest berygtede skadedyr dækker over rotter, hvepse, myrer og mus, der alle opleves enormt generende og kan plage såvel inde som ude. Den endelige oversigt over mulige skadedyr er meget længere og tæller en lang række arter lige fra møl til muldvarp.
Hvis en ubuden gæst i den ene eller anden form har banket på døren, kan du heldigvis få professionel hjælp til bekæmpelse af langt de fleste skadedyr. Firmaet Den Røde Myre er et godt eksempel på en autoriseret skadedyrsbekæmper, der med både sprøjte- og hygiejnecertifikat kan komme de fleste plager til livs hos både private og erhvervskunder.  

Hvis du gerne vil undgå, at din have bliver tilflugtssted for skadedyr, findes der disse råd til, hvordan du selv kan forebygge en skadedyrsplage.
Først og fremmest må du holde din indvendige base ren, støvsuge sprækker grundigt, lufte jævnligt ud, fastmontere riste og gå fuger efter i sømmene.
Udvendigt skal du sørge for at holde orden i haven samt at fjerne nedfaldne blade for at minimere gode gemmesteder, lukke eventuelle huller eller sprækker i murværk og undgå beplantning tæt op af huset.
Inde såvel som ude skal madrester og affald gemmes godt af vejen og opbevares i lukkede beholdere, så det ikke er tilgængeligt for ubudne gæster.

Tjek altid om forsikringen dækker

Lige så træls som det er at være plaget af skadedyr, lige så dyrt kan det blive at få bugt med dem. Inden du påbegynder bekæmpelsen, bør du derfor altid tjekke, om din forsikring dækker udgifterne.

Husk at plage med rotter på din bopæl altid skal meldes til kommunen, da rottebekæmpelse er et kommunalt anliggende.