• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:4 mins read

Det er skønt at have kæledyr, men det er også noget, der kommer med lidt ansvar. Hvis du har hund eller kat, vil de elske at kunne få lov til at komme ud i haven. Men er din have klar til det? Der er nemlig et par ting, du skal tænke over, inden dit kæledyr kan bydes udenfor.

Hund i haven

Kæledyr til hjemmet

Som sagt er det skønt med kæledyr. Det er en lille følgesvend i din hverdag, som altid er klar til at gøre din dag lidt bedre. Kæledyr spreder utrolig meget glæde, og du vil bestemt komme både til at smile og grine hver dag. Men kæledyr kommer ikke uden ansvar, og især hunde og katte har brug for at komme udenfor og boltre sig. Hvis du installere en lem i din dør til haven, kan de gå ud i haven, som det passer dem. Men det er ikke en god idé at lade dem komme udenfor, hvis ikke alt er forberedt.

Til hunden

Før hunden lukkes ud i haven, er det vigtigt, at du sikrer dig, at haven er ordentligt indhegnet, så hunden ikke stikker af. Bor du ude i ingenting uden naboer, er det måske ikke lige så vigtigt, som hvis du bor inde i en by, men det er jo stadig træls, når hunden løber væk. Det skal ikke være et hegn, der er så lavt, at en stor hund kan hoppe over det, eller hvor hegnet har så store huller, at en lille hund kan kravle igennem det. 

Kat i haven

Til katten

En kat kræver generelt mindre end en hund, fordi den kan komme og gå som den har lyst til. Den ved, hvor den hører til, så den har ikke brug for en indhegning; det ville den i så fald også nemt kunne springe over. Men er du og din kat netop flyttet, kan du ikke lukke den ud med det samme. Man siger normalt at en kat skal blive inde i det nye hus omkring 14 dage, før man bør lukke den udenfor igen. På den måde sikrer man, at katten ved, hvor den bor. 

Byd dyrene udenfor 

Dyreverdenen hører jo til udenfor, hvoraf kæledyrerens verden er blevet mere halv-halv. Tilpas haven, så dyrerene kan rende rundt, som det passer dem. Indhegn hundens have, og lad katten vide, hvor den bor. Derudover vil en skål vand i haven eller ikke gøre skade, men vil være god på varme dage.