• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:4 mins read

Flere hunde har svært ved at være alene hjemme. Hvis problemet er opstået, af den ene eller anden årsag, kræver det fremadrettet en forholdsvis intensiv og koncentreret træning at komme helt til livs. En hund der har svært ved at være alene hjemme. Kan have gavn af en hundelem. En hundelem giver din hund mulighed for at bevæge sig ind og ud i haven som det passer den, også selvom du ikke er hjemme. Den destruktive adfærd hos den nervøse hund kan mindskes ved mental aktivering og stimulering af sanserne udendørs. 

hund der leger

Hvad gør du, hvis din hund ikke kan være alene hjemme? 

Hvis din hun har svært ved at være alene hjemme, vil den eventuelt have en destruktiv adfærd. Ikke nok med at den kan hyle eller gø i timevis, den vil også have tendens til at kradse på døren og ødelægge ting i hjemmet. Når en hund har svært ved at være alene hjemme, har det en ganske naturlig årsag. Hunden er flokdyr og det at blive efterladt og være alene giver en langt mindre mulighed for overlevelse i det fri. De instinkter sidder stadig i hunden. Det er ikke nemt at overbevise hunden om at det bør være anderledes. Hvis din hun har svært ved at være alene hjemme, vil stressniveauet være højt. Du skal starte træningen langsomt, ved at træne meget korte intervaller med alene-hjemme træning. 

Dernæst kan det være et break for hunden at stimulere sanserne og opnå mental aktivering. Med en hundelem har du mulighed for eventuelt at bryde hundes stressmønster. Ved mentalt aktivering af eventuel spredning af hundefoder i haven eller opsætning af interessante udfordringer, fjerner du hundens fokus på problemet. En hundelem giver mulighed for hunden at komme ud i den friske luft, også selvom du ikke er hjemme. Dufte fra forbipasserende, insekter og luften generelt, vil mentalt aktivere din hund. 

Afslappet hvalp

Start træningen allerede når hunden er lille hvalp

Når du anskaffer dig en ny hund, er det vigtigt at du tager alene-hjemme problematikken alvorligt helt fra start. Til trods for at du måtte have taget fri til lejligheden, så er det blot en god anledning til at lade din hvalp være alene hjemme i korte intervaller. Hvis indlæringen hos hvalpen kan blive at det er okay at være alene hjemme, at stressniveauet ikke stiger inden du når at komme tilbage, vil du højest sandsynligt ikke få problemer i fremtiden. Overvej eventuelt allerede en hundelem som hvalpen kan vænne sig til fra start og forebyg destruktiv adfærd når hunden skal være alene hjemme, ved at aktivere sanserne udendørs. 

I sidste ende vil træningen være en stor hjælp for jer begge to. Det letter jo også lidt på din samvittighed, at du ved, at hunden kan klare sig selv og selv gå ud, imens du er på arbejde.