• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:4 mins read

Der er rigtig mange af os, der ikke kan forestille os en hverdag uden en have. Det er stedet, hvor vi kan trække ud, når der er behov for noget frisk luft, det er den naturlige forlængelse af ens hjem, og det er således det sted, der især bliver et aktiv i de lune sommermåneder. Her er der nemlig mange af os, der gerne vil trække så mange af de daglige timer ud i det fri som muligt. Og det er noget, der gælder alt fra afslapning til madlavning.

Er det noget, du kan nikke genkendende til? Så er det især vigtigt, at din terrasse lever op til dine forventninger. Få masser af inspiration på Heybolig.dk.

Indretning

Sørg for et godt og stabilt underlag

For det første bør du tage et kig på belægningen på din terrasse. Denne ligger ude i alt vejr og vind, og det er ofte hårdt, hvorfor du kan opleve et underlag, der både er ustabilt og ødelagt – og det kan give et mere eller mindre misligholdt udtryk.

Derfor kan det være, at det er tid til, at du får lagt en ny terrasse med de fliser, der bedst stemmer overnes med udtrykket på dit hjem, eller det kan være, at dit træværk trænger til en kærlig hånd med blandt andet oliering.

Indret det praktiske område

Herefter kan du begynde at indrette din terrasse.

Her bør du først og fremmest have fokus på de praktiske områder, som der her skal kunne bruges. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med et spiseområde, hvor det er muligt at nyde et godt måltid mad. En fordel er også, at der her er plads til en parasol, således solens kraftige stråler kan holdes en smule på afstand. Og derfor er det også vigtigt med et sted, hvor der kan placeres en grill, som kan stå for den lækre sommermad.

Planter

Husk hyggen

Dog skal terrassen ikke kun være praktisk.
Derfor skal du også sørge for nogle hyggelige områder. Det kan for eksempel være et sted med bløde loungemøbler, som gør det muligt at slænge sig. Men pynt også gerne op med lyskæder og lanterner, der kan bruges, når mørket begynder at falde på, krukker og bede med livlige og naturlige planter, der kan give masser af duft, smag og farve og husk også de bløde elementer, som for eksempel udendørs puder, plaider og tæpper.