• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:4 mins read

Det er vigtigt at tænke på, hvordan man designer ens soveværelse. Det skal helst gerne designes på en optimal måde, som fremmer søvnen og roligheden. Læs mere her i denne artikel om hvordan du skal designe dit soveværelse. 

Seng der er blevet sovet i

Tænk på smart opbevaringsplads

Det er først og fremmest vigtigt at tænke på, hvordan man kan inkorporere mere opbevaringsplads inde i soveværelset på en smart måde. Langt de fleste af os har rigtigt mange ting i hjemmet, hvoraf meget af det bliver opbevaret i soveværelset. Det handler for eksempel om alt vores tøj, vinterdyner og meget mere. 

Det er vigtigt at vi ikke lader disse ting ligge fremme og rode vores soveværelse til. Det kan påvirke vores sind ret meget, da det er de færreste der kan føle sig afslappede i rodede omgivelser. 

Det er en god ide blandt andet at tænke på at købe en seng, hvor opbevaringspladsen allerede er inkorporeret i den. Du kan klik her for mere hvis du gerne vil se hvilke muligheder du har for dette.

Hvilken belysning benytter du?

En anden ting du kraftigt skal overveje, når du indretter dit soveværelse, er hvilken type belysning, vi benytter. I dag har vi gode muligheder for mange forskellige former for belysning, hvoraf noget af dette virker mere kraftigt end andre.

Det er en god ide at købe noget rigtigt ’hyggelys’ inde i soveværelset, hvor selve pæren giver et blødere og mere afslappet skær. Det er en hel del rarere at have sådan noget lys, når man for eksempel lige ligger og læser lidt før man går i seng om aftenen. Det kraftige hvide lys er et vi bør gemme til vores kontorområder og køkkenet, hvor det er mere vigtigt at kunne se præcis hvad vi laver. 

Seng med computer

Rolige farver og bløde kanter

Det er også en god ide at tænke på hvilke farver og designformer vi placerer i soveværelset. Det handler i bund og grund om at skabe en rolig atmosfære omkring os, når vi går i seng. På den måde bliver det nemmere at falde i søvn. Og ligesom du ikke bør sidde på computeren lige før du går i seng, så bør du tænke på hvilke farver du har inde i soveværelset. Du kan med fordel benytte dæmpede farver, såsom hvid eller diverse pastelfarver.

Derudover er det en god ide at benytte sig af ’runde’ og bløde kanter i de designtræk du benytter i soveværelset. Det kan også virke mere beroligende for sindet at være omgivet af bløde og rolige kanter.