• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:4 mins read

Sommeren er ved at være over os, og det betyder at haven skal gøres klar til sommer. Græsset gror og ligeledes gør ukrudtet. Der er meget du skal have styr på, når du skal gøre din have klar til sommeren. Mange vil nok forbinde sommer med afslapning og hygge i haven. En god sommerdrink og grilaften i haven, kan de færreste sige nej til. 

Til dig der har en stor have

Havemaskiner, motorsave, robotplæneklippere, hækkeklippere, græstrimmere you name it! Der er mange måder hvorpå, din have kan blive den flotteste i hele dit nabolag. Hvis du har en stor have, kan du med fordel benytte dig af større havemaskiner som for eksempel en havetraktor. Da, er det ikke en fordel at benytte dig af en robotplæneklipper, fordi det vil tage den en evighed at komme rundt i din store have.

Disse ting kan du bruge en havetraktor til

Havetraktoren er en fordel for dig, som har en stor have, og hvor haven måske til tider kan virke uoverskuelig. Der findes en del forskellige havetraktorer, som alle kan noget forskelligt. Ikke alle plæner er ens, og derfor findes der havetraktorer for enhver smag. Der findes to varianter af havetraktorer. Den ene er en frontklipper. Frontklipperen har en stærk motor, og er derfor lavet til at jævne ujævne og hårde arealer. Det gode ved en frontklipper er, at den fås i en batteridreven model, på den måde gavner du også miljøet, når dit græs skal slåes. Du kan også vælge en plænetraktor. Plænetraktoren har ikke en ligeså stærk motor som frontklipperen, og er derfor god til en lidt mindre uproblematisk, stor have. 

Det skal du tænke over før, du køber dig en havetraktor

Hvor stor er min plæne? Det er det første du skal tænke over, når du vil købe en havetraktor. Det kan nemlig være unødvendigt for dig, at købe en stor og kraftig havetraktor, hvis din plæne og have ikke er kæmpe stor og ikke er ujævn. I så fald behøver du ikke, at købe en havemaskine, der kan alt muligt, som du ikke har behov for. Og omvendt har du en kæmpe plæne og have, så er det unødvendigt at købe en lille havetraktor, som ikke dækker din haves behov. Havetraktorerne kommer i mange størrelser, farver og forskellige prisklasser. For at kunne vurdere hvilken størrelse og pris din havetraktor skal have, skal du tænke godt over dine behov. 

Det kan du også bruge din havetraktor til

Når vinteren er på vej, dagene bliver kortere og natten længere, og sneen begynder at falde, så kan du også bruge din havetraktor. En havetraktor kan ikke kun bruges til at slå græsset på din plæne, nej den kan også bruges som en sneskraber. I så fald skal du købe lidt ekstraudstyr til din havetraktor, så du kan benytte dig af den året rundt. Du kan købe sneskraberen og koble den på din havetraktor, og så er din have klædt på til vinteren.