• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:4 mins read

Det er en dejlig rekreativ mulighed, du har, når du har adgang til en have. Den kan bruges til mange dejlige formål, og for de fleste familiers vedkommende så er der både plads til afslapning, leg og havebrug. Når det er havevejr, så vokser antallet af m2, som I har til rådighed betragteligt.

Så er det bare om at komme ud under åben himmel og nyde det. En have er for de fleste også et ret privat sted. Derfor vælger mange at have en form for afskærmning af matriklen. Det kan gøres på forskellige måder, og vælger du at gøre det ved hjælp af en levende hæk, så får du en super flot finish.

Skyd genvej til den færdige hæk

Overvejer du at få sat en hæk op omkring haven, så kan du gøre det på to forskellige måder. Du kan enten købe nogle mindre hækplanter og sætte dem med den rette afstand og så vente på, at de gror til og får en vis højde, drøjde og tæthed. Det kan godt vare nogle år, inden du når i mål med det.

Du kan også skyde den nemme genvej til sådan en hæk. Det kan man gøre ved at købe en færdighæk med det samme. Sådan en hæk er den hurtige måde at få en flot og tæt hæk på. De kan fås i forskellige højder, og de kan være dannet af forskellige typer velegnede hækplanter.

Du kan se her, hvilke smukke hækplanter, som disse færdighække kan laves af. En have kan godt ændre look ved at vælge den ene eller den anden type hæk til at omkranse den med. Det er super flot med en stor og tæt hæk, det kommer bare til at ændre havens udseende. Derfor er det ret vigtigt at vælge den helt rigtige hæk med det samme.

Vælg en hæk, der passer til haven

Som det er med al indretning, så betyder det også noget for din haves look, hvordan du indretter den, og hvilke planter der står i den. Når det kommer til hækken, så er det en meget markant del af haven.

Derfor bør du vælge hækplanten med omhu i forhold til havens udseende. Der kan også være forskel på, om hækken er løvfældende eller ej. Er den det, så skal du være forberedt på, at der bliver ret åbent i vinterhalvåret. Er det en stedsegrøn plante, så vil du have noget grønt at kigge på året rundt, og hækken vil også være skærmende hele året.

Nogle hækplanter kommer med blomster eller bær, og andre gør ikke. Der kan også være forskel på, hvor tæt hækken bliver. Der er flere overvejelser, der skal gøres, inden du beslutter dig for, hvilken hæk det skal være. Den bliver nok havens mest dominerende planteart.

Få god vejleding i forhold til valg af hæk på planteskolen, hvor du køber den. Så får du lige den type hæk, som er den bedste i forhold til smag og behag og i forhold til noget praktisk.