• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:4 mins read

Er du træt af at have en usund og dårligt klippet hæk? Så er der heldigvis hjælp at hente. Det er nemlig slet ikke så svært at klippe en hæk, som mange går at tror. Det handler faktisk i grove træk blot om at tillære sig de rette teknikker, så du ikke klipper skævt. Derudover skal du også have det rette udstyr. Det gør din hækkeklipning meget mere effektiv. Her i guiden får du en række gode råd til, hvordan du klipper en pæn hæk.

Hvornår skal jeg klippe min hæk?

Langt de fleste hække har godt af at blive klippet 2 gange om året. Det skyldes nemlig at hække både skyder i foråret og i sensommeren. Får du ikke klippet skuddene, bliver grenene bare endnu tykkere, og derfor bliver hækken sværere at klippe næste gang. Det giver også en høj hæk, der vokser i mange forskellige retninger. Ønsker du en snorlige hæk i din have, skal du klippe den 2 gange om året.

Giv din hækkeklipper de bedste forudsætninger

Mange tænker ikke over, at en hækkeklipper rent faktisk er en maskine, der skal passes. Den har brug for olie. Smører du ikke din hækkeklipper, bliver den ødelagt, og den bliver også langt mere ineffektiv. For at gøre hækkeklipningen så gnidningsfri som muligt, bør du også smøre din hækkeklipper undervejs i klipningen.

Det gyldne overblik

Mens du klipper din hæk, skal du løbende træde nogle meter tilbage for at finde ud af, om du klipper lige. Ved du i forvejen, at du har svært ved at klippe lige, kan du sætte en snor op langs hækken, så du har noget at følge. Holder du ikke en lige linje, vil din hæk blive skæv, og det er ikke flot at se på.

Klip hækken bredest i bunden

Hvad mange ikke tænker over er, at en hæk skal klippes bredest i bunden. Årsagen til det er, at det gør din hæk langt mere stabil. I efteråret er vejret i Danmark vildt, og det er ikke unormalt med vindstød af orkanstyrke. Skal din hæk holde til det, skal den være stabil i bunden.

En god hækkeklipper gør arbejdet nemmere

Der er ingen tvivl om, at det bliver lettere at klippe hæk, hvis du har en god hækkeklipper. Skal du have en god hækkeklipper, kan du hurtigt komme af med et par tusinde kroner. Har du svært ved at finde luft til det i økonomien? Så kan du for eksempel tage et rente- og gebyrfrit lån med hurtig udbetaling. Her kan du optage et lån på for eksempel 5.000 kroner, hvor du ikke skal betale renter og gebyrer i de første 30 dage.

Ved du derfor allerede nu, at du kan betale en stor del af beløbet tilbage inden for den første måned, kan sådan et lån være rigtig fordelagtigt. Det er nemt og hurtigt at ansøge. Faktisk skal du bare ansøge online, hvorefter du vil få svar på din ansøgning med det samme. Såfremt du bliver godkendt, kan du ofte have pengene stående på din konto i løbet af et par hverdage.