• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Dette er sponsoreret indhold

De kolde danske vintre kan være en hård tid. Ikke kun for os mennesker, men også for alle vores haver. Sne og slud gavner ikke de grønne arealer og efter flere måneder med kulde kan vi vist godt blive enige om at haven har brug for en kærlig hånd. Blomsterbede og køkkenhaver har lidt længe nok og har brug for noget hjælp til at komme på banen igen. For det er snart ved at være tid til grillaftener i det gode vejr og havefester med venner og familie. Og det skal du og din have selvfølgelig være klar til. Så frem med havehandsker og skovl, for her kommer et par tips til hvordan du gør haven sommerklar efter den hårde vinter. 

Giv fliserne nyt liv

Det kan måske lyde lidt underordnet, for hvor meget lægger man i virkeligheden mærke til fliserne i ens have? Men med en fliserens vil du hurtigt se hvor meget fliserne i din have betyder for hvilket indtryk man får af haven. En have med rene fliser vil fremstå mere frisk og mere livlig. Det vil tilmed give en fornemmelse af overskud og skabe et godt udgangspunkt for haven og din videre istandsættelse af den. Du vil med dette fliserens tilbud kunne opnå fine og rene fliser.

Gør græsplænen så god som ny

Græsplænen er med sikkerhed en af de ting vinteren tager ekstra hårdt på. Med kulde og sne i billedet er det ikke nemt at komme til at pleje græsset i din have og græsplænen går derfor ofte til i løbet af efteråret og vinteren. Du vil derfor skulle i krig med både plæneklipper og mos når du først kan komme til græsset igen. Du kan fjerne uønsket mos ved at bruge en rive. Hvis dette er for meget arbejde findes der også mosfjerner på flaske, som blandes i en vandkande med vand og fordeles på det ramte område. 

Hvad er en havefest uden fine havemøbler?

Lige så vel som vi stiller uret tilbage om vinteren, stilles havemøblerne tilbage i skuret. Her har de altså stået længe, så de er efterhånden blevet rimelig støvede og trænger ligesom resten af haven til en kærlig hånd. Så frem med uret og frem med havemøblerne. Det er tid til en god omgang rengøring, hvorefter du med fordel kan købe nye og fine hynder til dem. Hvis du er ude efter et gør-det-selv projekt, kan du endda sy dem selv og helt selv vælge hvilket udtryk din terasse skal have.