• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:4 mins read

En have kan betyde meget for resten af indretningen af dit hus, og det vil være ærgerligt, hvis den skal stå tom og uberørt, når der er så meget, du kan gøre for at live den op. På samme måde med din terrasse.

En terrasse er forfærdelig dejligt at have til lune sommeraftener og hyggelige regnvejrsdage, og du vil ikke fortryde at få lavet en, heller ikke selvom du er i tvivl om, hvordan du skal gøre den hyggelig. Det kan nemlig laves ufattelig nemt, og du behøver ikke bruge alverdens tid på det! Herunder kan du finde nogle gode råd til indretning af din terrasse, og så kan du læse om, hvilke planter, der uden tvivl vil passe perfekt til lige netop din terrasse.

Få flere gode råd til hus og have på denne boligside.

Gode råd til indretning af din terrasse

  • Hold øje med vind og vejr. Når du skal indrette din terrasse, skal du huske vejret. Selvom det måske ser flot ud at stille den ene og den anden krukke et bestemt sted i solskin, skal du overveje, hvordan det vil være, hvis det begynder at regne eller blæse. Det skal helst være en terrasse, der kan holde til det til tider hårde klima i Danmark!
  • Lad være med at sætte for mange ting på terrassen. Du bestemmer selv, hvordan du vil have, den skal se ud, og det skal også være hyggeligt, men alt for mange ting kan få det til at se snusket ud i længden. Husk det er udenfor, og den gerne skulle holde et stykke tid, uden du skal købe nye ting.
  • Lad være med at købe dyre ting. Som nævnt ovenfor – det er udenfor, og det kan hurtigt blive ødelagt. Der findes masser af søde og flotte ting, der hverken er designerinteriør eller dyrt. På den måde bliver det heller ikke alt for dyrt at indrette din terrasse.
  • Tænk i højden. Planter i højden, lys i højden, nips-ting i højden – det giver plads og en hyggelig stemning, så du får lyst til at sidde der hele året.

Disse planter passer perfekt til din terrasse

Blomster er smukke og hyggelige, og du har måske lyst til at gå amok – og det kan du også sagtens! Du skal blot vide, hvilke planter, der er bedst til at sætte på din terrasse. De skal nemlig kunne holde til vind og vejr, og så skal det helst ikke være nogle planter, der skal passes alt for meget, ellers er der en stor risiko for, at du ikke gider din terrasse længere efter et stykke tid.

Margueritter kan klare sig i alt vejr bortset fra frostvejr, så hvis du er klar på at tage den ind om vinteren er den ideel til at placere på terrassen resten af året. Det samme med lavendel og lantana. Rododendron og husløg kan du sætte ud på din terrasse og lade dem stå hele året – de klarer sig nemlig igennem frostvejret. Dog er det en god idé stadig at holde øje med dem.

Sørg også for at få fat i nogle ordentlige og robuste krukker, når du planter dine planter til terrassen – på den måde holder de bedre. Og så har du dig ellers den perfekte terrasse med de perfekte planter. Så let kan det gøres!