• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Med tiden er vi danskere blevet mere og mere begejstrede for det fri, det er nærmest blevet moderne at opholde sig i naturen.

Det er jo i sig selv en både positiv og sund udvikling. Og netop derfor er mange mennesker begyndt at flytte deres interesse for indretning, så det ikke kun rammer indvendigt i huset men også ude i haverne og på terrasserne. I de næste afsnit guider vi dig til, hvordan du skaber en hyggelig og unik haveterrasse uden, det behøver at kræve alt for meget tid.

Sådan indretter du haveterrassen – step by step

I Danmark, ja faktisk i Skandinavien i det hele taget er vi kendt for at være kreative sjæle – særligt når det kommer til indretning. Det afspejler sig i særdeleshed i måden vi bor på. For at skabe en haveterrasse der er brugbar nærmest året rundt, så kræver det danske klima at terrassen i hvert fald er delvist overdækket – og gerne en elektrisk form for varme.

Vælg en underflade i enten fliser eller træ, som tåler både fugt og kulde. Alt efter haveterrassens størrelse, er det ideelt med både solsenge, spisebord og stole samt en sofagruppe med tilhørende bord. På den måder skaber man både en hyggekrog, en sol terrasse og et spisested på ét og samme sted.

Start med at finde en rød tråd, så den stil du ønsker dig, går igen gennem hele møbelvalget.

Et rustikt træbord er yderst populært til udendørs brug, sæt det sammen med stole i træ og bløde hynder og pudder. Også rigtig fint som langbord på den større terrasse.

For at holde den røde tråd med træ, kan man ideelt vælge solsenge i samme træsort og eventuelt flettede kurvemøbler til sofagruppen. Vælge hynder og pudder i samme nuancer over hele terrassen og eventuelt plaider og små gulvtæpper, der støtter op om stilen.  Prikken over i’et skaber du med store lyslanterne, lyskæder og kurve med store vamsede tæpper til at holde varmen med en kølig aften.

Sådan holder du din haveterrasse pæn

Pænt og rent er indbydende og hyggeligt, men det til tider barske danske klima er hård ved vores udendørsmøbler. Hvis din haveterrasse er helt overdækket, er du allerede hjulpet godt på vej. Sørg for at olier eller lakér din træmøbler flere gange om året, på den måde er de bedre beskyttet og mister ikke i samme grad deres farve. Tag hynder, tæpper og pudder indenfor når det er koldt og de ikke bruges. Så undgår du, at de mugner eller bliver jordslået. Hvis du synes det er for besværligt at tage dem med ind og ud hver gang, så invester i en såkaldt hyndeboks. Det er en vand og vindtæt boks, der kan stå ud i alt slags hver og holde dine pudder, hynder etc. tørre.

Hvis du mangler inspiration til en hyggelige haveterrasse, så søg med fordel på diverse boligblogs, find inspiration på diverse sociale medie kanaler eller bladre førende boligmagasiner igennem.