• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

At bygge til kan være et godt alternativ til at købe en større bolig. Hvis du glad for din nuværende bolig og kvarter, men har brug for mere plads, så er det en oplagt løsning.

Hvis det er noget, som du overvejer på nuværende tidspunkt, så skal du først finde ud af, hvad dine behov er. Her er det vigtigt, at du sørger for at tænke langsigtet. Overvej både dine behov i skrivende stund, men også når f.eks. dine børn flytter hjemmefra. Her skal du næppe brug lige så meget plads.

Når du bygger til, så skal du bygge til for at få den plads, du har brug for. Du skal samtidig tænke i både størrelse, indretning og materialevalg. Endvidere skal du sikre, at tilbygningen kan opfylde dine generelle behov.

Gode tommelfingerregler ved tilbygning

Der er mange ting at forholde sig til, hvis du gerne vil bygge nyt. Ikke nok med at du f.eks. skal finde den rette entreprenør i Ringsted, hvis det er i eller nær Ringsted, du skal have bygget til, så er der også en række gode tommelfingerregler, du bør kende til. Disse bliver du præsenteret for herunder:

  1. Du skal sørge for at skabe harmoni mellem den nuværende bolig og din nye tilbygning.
  2. Overvej også om tilbygningen skal ligne dit hus, eller du ønsker at opføre den i andre materialer.
  3. Tænk også på, at tilbygningen ikke bør tage unødig areal ved eksempelvis at konvertere et brugbart rum til et gennemgangsrum. Det kan også være ved at tage lys og dermed anvendelighed fra et rum.
  4. Du skal selvfølgelig også tænke på, at din tilbygning tager plads og lys fra haven. Til gengæld kan du i samme ombæring få anlagt nye opholdspladser i haven.
  5. Det er vigtigt at skabe en god kontakt mellem de nye rum og det oprindelige hus. Der bør være gode adgangsforhold fra det oprindelige hus og også gerne fine lange kig gennem hele din bolig.

Der er mange aspekter, der skal være styr på, når du skal have lavet en tilbygning. Det er også derfor, at det er vigtigt, at det sker med omhu. Det er ikke helt så nemt at bygge til, som mange mennesker tror.

Det er derfor, at det er vigtigt at involvere professionelle fagfolk allerede i planlægningsfasen. Det er nemlig ikke sikkert, at du selv er klar over, hvorvidt en konkret tilbygning ender med at optage areal, lys m.v. Tag derfor professionelle med på råd. Det vil gøre det hele meget lettere.