• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Sponsoreret indhold

Det er overraskende, hvor meget mere du kan få ud af din have ved at fælde nogle af de træer, der har vokset sig for store. Det er smukt med store, gamle træer, der vokser ind i himlen, men det kan også blive for meget, hvilket ikke bare påvirker timerne med sol i haven, det kan også gøre græsplænen træt og gul at se på, og det kan gøre, at der er steder i haven, der ikke kan udnyttes optimalt.

Gør-det-ikke-selv

Det kan være rigtig fristende at give den fuld skrue med motorsaven derhjemme som en vaskeægte machomand eller -kvinde. Men det er ikke en super god idé – især ikke hvis der er tale om et større træ og i endnu højere grad, hvis det står tæt på huset eller andre bebyggelser.

Det kan hurtigt ende i et tegneserieværdigt øjeblik, hvor den store gren vælter direkte ind igennem væggen og ender på køkkenbordet, hvor din partner står og steger frikadeller. Det kan også ende i skader på både personer og ejendele. Vi ser ingen grund til at tage chancen.

Derfor er det en god idé at overveje muligheden for at søge hjælp hos nogen, der har erfaring med netop denne form for opgaver, og som kan hjælpe dig med at få det gjort på den mest hensigtsmæssige og effektive måde. Fældning af træer kræver i visse tilfælde en mere teknisk og professionel tilgang, og så kan du endda få det skåret ud, så det kan bruges i kakkelovnen hele vinteren. Det er en ren win-win-situation.

Den store fordel

Fordi rigtig mange af de firmaer, der tilbyder denne form for service godt ved, at mange kan forledes til at tænke, at det kan jeg sagtens selv gøre, så tilbyder de også en ekstra service til dig, som for rigtig mange ender med at være den sidste finger på vægtskålen – nemlig oprydning.

Det betyder, at du kan tage afsted fra en have med et kæmpe træ foran vinduet i stuen om morgenen og komme hjem til aftensolen, der skinner ind om aftenen.

Der ligger ikke grene, store mængder træspåner eller andet rod i haven, for det har firmaet taget med sig igen. Ønsker du det, kan du endda få dit træ stablet på et aftalt sted, så det er lige klar til at lægge i brændeovnen til vinter.

Det er let, hurtigt, og så er du sikker på, at det bliver gjort korrekt. Det behøves i øvrigt ikke at koste en større herregård. Indhent et tilbud for at blive klogere på prisniveauet.