• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Der er mange grunde til at anlægge garage i forlængelse af boligen eller sommerhuset. En konstruktion der beskytter vores bil, redskaber og andre løse genstande imod vejret. At anlægge garage er derfor en investering på den lange bane.

Vi kan beskytte vores bil på alle tidspunkter af året, så vi slipper for store udgifter til mekanikerbesøg. Samtidig får vi mere opbevaringsplads til vores ting i boligen. Anlæggelse af garage kan synes uoverskueligt i forhold til omfang og pris. Der er ligeledes en række valg, der skal overvejes, i forbindelse med etablering af garagen.

Vi sætter fokus på muligheder og beslutninger med hensyn til at anlægge garage.

Gøre det selv?

At bygge konstruktioner selv kan virke som en stor opgave. Er vi ikke vant til at gør det selv, så vil anlæggelse af en ny garage være en enorm mundfuld. Det er samtidig tidskrævende i forhold til at måle op, indkøbe materiale samt støbe beton.

Men det kan også ses som en skøn udfordring for os, der er vant til at gøre det selv. Har vi bare lidt forstand på proceduren i forhold til at støbe fundament, så kan vi komme rigtig langt selv. Vi har samtidig internettet til at hjælpe os i form af sider som f.eks. biloplysninger.dk, hvor de har udgivet en artikel om netop det med støbning af fundament til garage. På den måde kan vi hurtig indhente den nødvendige information for at komme i gang med vores projekt.

Professionel hjælp?

Valget mellem at gøre det selv eller skaffe hjælp hos en fagmand kommer ned til omfang og behov. Det handler med andre ord om vores krav til det færdige resultat. Ønsker vi den moderne garage med port, der kan åbne og lukke automatisk? Eller ønsker vi nærmere et halvtag, hvor vores bil og udstyr kan være i beskyttelse for regn, sne og storm.

At tilkalde hjælp fra en fagmand handler også om vores materialevalg. Beton kan f.eks. være en stor udfordring at arbejde med selv. Omvendt så vil træskuret oftest være nemmere at konstruere. Hjælp fra en fagmand er samtidig dyrere i timeløn. Modsat så skal vi ikke selv bruge hverken tid eller kræfter på at lære procedurer og indhente viden om konstruktionsarbejde. Det handler samtidig om vores succeskriterie for det færdige projekt. Ønsker vi sikkerhed i at konstruktionen er ordentlig lavet til mange år ud i fremtiden? Eller er det et mindre behov, når vi besøger sommerhuset?

Internettet kan hjælpe os godt på vej, når vi skal anlægge ny garage. Her er både information og viden om konstruktion. Ligeledes kan vi indhente tilbud fra professionelle håndværkere, så vi får den bedste handel.