• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Projekt haveindretning kan være et lidt tricky projekt. Her drejer det sig ikke kun om nye møbler eller en klat maling på væggene. Mange af de ting man kan gøre, for at opnå sin drømmehave kræver meget mere end hvad projektet lige umiddelbart syner af. Selv din indkørsel kræver mange forskellige lag af grus, før du lægger de endelige sten. Det er ikke bare det at strø lidt grus ud over det hele, der skal graves ud, der skal stampes og der skal transporteres jord til og fra matriklen og det er hårdt arbejde. Så selvom en indkørsel ser relativt simpel ud, så er den meget mere end det. Denne artikel kan du bruge til at få råd, tips og idéer til din haveindretning.

Tålmodighed og hårdt arbejde

Hvis du gerne vil have din drømmehave, ja så skal du først og fremmest ruste dig med tålmodighed og gøre dig klar på alt det hårde arbejde der skal lægges i projekterne også selvom det ser simpel ud. Det er også vigtigt at du får researchet ordentligt for mange projekter kræver lige lidt mere viden, hvis du ønsker det bedst mulige og mest holdbare resultat og ønsker du din drømmehave, så ønsker du helt sikkert også det. Men hvor skal man så lige starte? og hvornår skal man starte? Ja det er to rigtigt gode spørgsmål og det er faktisk lidt mere et præferencespørgsmål, da der ikke rigtigt er nogen facitliste for haveindretning. Men der er dog tidspunkter, hvor det er bedre at beskære eller plante ud. Samtidig med det så er det heller ikke så nemt at grave ud, hvis jorden er frossen og man vil jo alligevel gerne have haven klar til sommeren. Så gode tidspunkter at gå i gang på er klart forår og efterår og så er det vigtig, hvis du ønsker planter i din have at du finder ud af, hvornår de skal plantes og beskæres og hvordan de skal passes.

Få styr på din drømmehave

Den flotte have drejer sig først og fremmest om basen og den nemme base er klart møblerne, den lidt mere hårde base er terrasserne og græsarealerne. Når du har købt møbler, lagt og lavet grundplanen så kan du begynde at fokusere på detaljerne der gør din have personlig og som binder den sammen. Du skal dog igen huske på at ikke alle opgaver syner af, hvad de indebære og du skal købe mange forskellige materialer som gummiplader, granitskærver og haveværktøj.