• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Lige så dejlig en have kan være at se på om sommeren, lige så trist og forfrossen er synet af den om vinteren. Hvis du har en drøm om at din have skal have en forfriskende ”makeover” til sommer, så kan du læse mere om hvordan du bør prioritere herunder.

Løft din have på et højere niveau med højbede

Med højbede løfter du bogstaveligt talt dine bede i haven et niveau højere op. Det er først og fremmest praktisk, men det klæder også enhver have. Du kan f.eks. bruge højbedene til at plante diverse grøntsager, såsom: Radisser, ærter, jordbær og forskellige slags krydreurter. Der er intet som at dyrke sine egne grøntsager, så 2-3 højbede bør du helt sikkert overveje til sommer.

Har du styr på terrassen?

En have kan ikke undvære en terrasse. Hvis du ikke allerede har en terrasse, så skal du først og fremmest tage stilling til om terrassen skal være af fliser eller træ. De to har hver sine fordele. En terrasse af fliser er f.eks. mere praktisk af sikkerhedsmæssige årsager, hvis du ønsker at grille på terrassen. Herudover skal man modsat en træterrasse, heller ikke bekymre sig om overfladiske ridser fra potteplanter osv. på en terrasse af fliser. En træterrasse giver dog mere varme, og mange synes det er rarere at ligge på hvis man vil sole sig i solen.

Et alternativ kan være at gøre begge dele. Du kan f.eks. lave en sektion af træ, som er tilegnet afslapning og hygge. Sektionen af fliser kan i så fald være tilegnet som et grill- og spiseområde.

Du kan finde alt du behøver af byggematerialer fra Bygma til at lægge din drømmeterrasse.

En have bliver kun flottere af et drivhus

Det er noget idyllisk og helt specielt ved at have et drivhus i haven. Udover at du kan plante almindelige grøntsager, så kan du også bruge et drivhus til at eksperimentere med nye og eksotiske planter. Disse typer planter kan nemlig kun overleve i et drivhus.

Et drivhus er også et godt sted at opbevare dine andre planter hen over vinteren, hvis du er bekymret for om de kan overleve de danske vintre.

Afhængig af hvor stort et drivhus du ønsker at have, så kan du også bruge drivhuset til at forlænge sommeren en smule. I og med at det er varmere i et drivhus, så kan du i løbet af årets overgangsperioder sagtens opholde dig ude i drivhuset med en kop kaffe uden at fryse.