• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Bålsteder i haven skaber en hyggelig atmosfære og fungerer som det ultimative samlingspunkt — med sådan ét kan du gøre de lange sommeraftener samt de kølige forårs- og efterårsaftener i familiens eller vennernes selskab helt uforglemmelige. Bålet kan endda bruges i de kolde vintermåneder, til en hyggestund med gløgg og snobrød, hvis du ønsker det. Kun fantasien sætter grænserne.

Gør din have unik med et hyggeligt bålsted

En unik have står højt på de fleste husejeres ønskelister, og et bålsted kan være en god måde at realisere denne drøm på. Der findes flere måder at skabe bålpladser i haven på — for eksempel kan du selv kaste dig ud i at kreere en bålplads, hvilket faktisk ikke er så kompliceret, som det lyder. Det kræver blot, at du har lyst til at investere tid og kræfter i projektet.

Er gør-det-selv-projekter ikke noget for dig, så er der også hjælp at hente. I dag er det nemlig muligt at købe transportable bålsteder eller bålfade til din have, som du kan stille præcis, hvor det passer dig. Disse bålfade fås i et væld af forskellige former og størrelser, og kan fungere som kronen på værket i din have ved at tilføre noget stilmæssigt og samtidigt skabe hygge.

Uanset om din have er stor eller lille, vil det være muligt at finde bålsteder, der passer i størrelsen. Er pladsen meget trang er det endda også muligt at få modeller til terrassen, så den hyggelige stemning kan rykke tættere på huset. Således er der aldrig langt til de hyggelige stunder.

Som en bonus fås nogle bålsteder i dag i røgfri udgaver. Det betyder, at du kan riste snobrød eller skumfiduser med børnene eller nyde et glas rødvin i ildens skær med vennerne uden at jeres tøj og hår behøver lugte af røg bagefter, og uden at I behøver at bekymre jer om, hvorvidt I sidder uden for vindens retning — og det inviterer blot til endnu flere gode og uforglemmelige stunder omkring ilden, helt uden ulemper.

Udnyt haven året rundt med et bålsted

Bålsteder i haven eller på terrassen kan være med til at løfte det helhedsindtryk, man får af haven. Kombineret med nogle eksotiske, grønne planter og lyskæder om sommeren får haven et intimt og festligt udtryk, og kombineret med julelys og eventuelt et blødt, hvidt tæppe af sne om vinteren skaber bådpladsen en varm stemning midt i kulden.

Med en hyggelig bålplads i haven giver du dig selv og din familie en god grund til at få udnyttet jeres udendørs arealer året rundt. Selvom det er koldt, kan en hyggelig stund rundt om bålet mens i er iført overtøj og pakket ind i tæpper fungere som et godt alternativ til at gå en tur i det smukke vinterlandskab — og så er det med til at skabe hyggelige minder med fokus på samvær og gode samtaler.

Der er kun gode grunde til at gøre din have eller terrasse rigere med et bålsted, så det er bare om at komme i gang. God fornøjelse!