• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Er der noget bedre end en have, som bugner af solmodne frugter i sommer- og starten efterårsmånederne? Følelsen af at gå uden for sin dør og plukke hjemmedyrkede æbler, pærer, figner, mirabeller og alle de andre skønne frugter, som kan gro i det danske klima. Vil man gerne have en have fyldt med frugttræer, så få inspiration her og læs med, når vi her under gennemgår gode tips til frugttræer i private haver.

Giv dit frugttræ lys og luft

Skal man have frugttræer i haven, så er det i stort set alle tilfælde en god ide at plante sine træer på steder, hvor solen kan ramme træet. Find et lille lyspunkt i haven, hvor træet vil tage sig smukt ud og hvor solen vil skinne på det i de fleste lyse timer.

På den måde sikrer man sig i de fleste tilfælde en god frugthøst og smagfulde frugter. Skygge og vedvarende fugt kan give små og mørke frugter med en større syre. Frugttræer som trives i varmere klima vil med garanti sætte pris på en solplads op langs en husmur. Her vil man opleve for eksempel figentræer og vindrueranker, som vil trives fortrinligt og give mange frugter.

Sæt dig ind i udvalget af sorter

Der findes et væld af forskellige frugttræer, som egner sig særdeles godt til de danske haver. Derudover findes der en masse sorter, som vil give forskellige frugter og som hver i sær har sine kvaliteter i det danske klima.

Det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i udvalget af sorter, hvis man gerne vil have et frugttræ, som giver mange frugter. Nogle sorter vil nemlig have svært ved at klare det danske vejrs luner, mens andre vil stortrives. Æbletræer er altid velegnede i danske haver og vi producerer nogle af verdens bedste æbler i Danmark. Vil man gerne have et frugttræ og garanteret succes, så er et æbletræ helt sikkert vejen frem.

Plant blomster og tiltræk bier

Der skal bier til for at opnå en stor frugthøst. Tiltræk bier i haven ved at plante en masse blomster. Lavendel, syren og andre duftende blomster er til stor gavn for havens bier og ikke mindst bestøvningen af ens frugttræer. Blomsterne er kønne at kigge på og haven vil stortrives, hvis man er så heldig at tiltrække de rigtige insekter. Ens frugttræ vil i de fleste tilfælde sætte smukke blomster, som er utrolig fine at kigge på i hele foråret.

Bliv nærmest selvforsynende på frugtfronten

Det er en stor fordel som familie, at kunne gå en tur i haven og plukke jeres eget forbrug af frugt. Det er spændende at være med i processen fra plantning af et frugttræ, til blomstring og i sidste ende den færdige frugt. Også processen bagefter, hvor man kan bruge havens frugter i forbindelse med madlavning, er sjov for hele familien. Henkogte pærer til jul, marmelade og kager. Mulighederne er mange med frugttræer i haven og det vil komme bag på de fleste, hvor mange anvendelsesmuligheder, der rent faktisk findes af havens frugter. Et frugttræ er altså både til gavn for maven og øjet i din private have.