• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Hvis du går op i miljøet og dit eget velbefindende kan det måske være en idé at vælge at bo i et træhus. Hvis du alligevel skal ud og investere i ny bolig eller vælger at bygge nyt, kan et miljøvenligt træhus med fordel vælges. Foruden de gode egenskaber i forhold til miljø vil du tilmed opnå at bo i et hus med i en flot nordisk stil, som arkitekttegnet træhuse udstråler. Du kan finde mere inspiration om træhuse på traehus.dk. Nedenfor kan du ligeledes læse mere om de fordele der knytter sig til at bo i og vælge et træhus.

Træhuset er sundt både for dig og miljøet

Et træhus er miljøvenligt og dette kommer til udtryk ved det lavere forbrug af energi. Træhuset er nemmere at isolere end murstenshuse og træet ånder bedre. Dette vil miljøet takke dig for. Det betyder nemlig at man tærer mindre på klodens ressourcer, end man ellers ville gøre. Træhuset et tilmed sund for dig, da det ofte har et godt indeklima. Dette er med til at give dig bedre levevilkår og du kan ligeledes glæde dig over at spare penge på varmeregningen. Det kan godt være at de energirigtige løsninger ved første øjekast virker dyrere, men på den lange bane kan udgifterne tjene sig selv hjem. Med et træhus vil du samlet set få et sundere liv, beskytte miljøet og spare penge. Det er 3 faktorer som de fleste finder interessante og værd at overveje.

Træhuset har den flotte nordiske stil

Træhuse er ofte forbundet med noget nordisk. Hvis der ses til Sverige og Norge er langt størstedelen af alle huse lavet af træ, hvilket er med til at understrege pointen. Der er ikke så mange andre steder i verden, hvor man bygger så meget i træ. Den nordiske indretningsstil er in og det betyder at man nemt kommer med på moden ved at flytte ind i et træhus. Den nordiske stol i forhold til træhuse knytter sig op på det faktum at huset er lavet af træ og ikke så meget i forhold til hvilken farve det er og hvilken facon det har. Der er derfor rig mulighed for at udfolde sig inden for genren, især hvis der skal bygges nyt.

Det er materialerne og brugen heraf, der bestemmer, hvor miljøvenligt huset bliver

Det er i høj grad materialevalget der afgør hvor energivenligt træhuset bliver. Et træhus i sig selv er måske ikke så miljøvenligt igen, men i og med at det kan isoleres bedre og ånder godt opnår det høj effekt. Der er også ting du som husejer kan gøre for at optimere energidelen endnu mere. Du kan overveje energivenlige vinduer og døre og du kan overveje at investere i solceller til taget. Dette er blot få forslag til nogle af de mange tiltag der kan søsættes for at få huset energioptimeret endnu mere end det i forvejen er ved at være lavet af træ.