• Post author:
  • Post category:Haven
  • Reading time:3 mins read

Det er vigtigt at vælge den rigtige seng. Ikke alene bruges der en tredjedel af døgnet i sengen, vores søvn har også betydning for hvordan resten af døgnet bliver. En dårlig seng kan give ondt i ryggen og give søvnmangel, der ikke alene påvirker os selv men også dine oplevelser.

En af de mest populære senge i Danmark er en boxmadras (se her), som er utrolig anvendelig, hvad enten det drejer sig om en seng til børneværelset, til unge eller til voksenværelset.

Det er vigtigt at du vælger den rigtige boxmadras, der passer til din krop og vælg.

Størrelse af boxmadras

Markedet for boxmadrasser er enormt og det er vigtigt at kigge sig for når du skal købe en ny. Det anbefales ikke at købe for billigt og de fleste forhandlere har gode finansieringsmuligheder. Det er vigtigt når du vælger at du ud over kvaliteten også vælger den rigtige størrelse.

Et barn bør have en seng på 90 x 200 cm eller hvis der er plads 120 x 200 cm.

Sover du primært alene som voksen anbefales det at du vælger en seng på 140 x 200 cm, så er der også plads til at brede sig, hvis det er.

Som par bør i have en seng på 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm. I bør dog have det som 2 separate madrasser så i tager hensyn til krop og vægt.

En anden fordel ved boxmadrasser er at de kan laves i størrelser der passer til mennesker der er har brug for en seng der er længere end den traditionelle længde på 200 cm.

Din boxmadras fasthed

Din vægt og kropstype er med til at afgøre hvilken type boxmadras du bør vælge. Er du høj og slank bør din madras være blødere end hvis du har en kropstype med hofter og former. Madrassen bør forme sig efter din krop og sikre at din rygsøjle ligger lige når du sover.

Det er vigtigt at du er ærlig omkring din vægt når du køber en ny boxmadras, især hvis din vægt ligger omkring 75 kg. eller 95 kg. da fastheden på madrassen ændrer sig her.

Har du en vægt på under 75 kg. bør du vælge en madras med medium fasthed.

Ligger din vægt imellem 75-95 kg. bør du vælge en madras med fast fasthed.

Er vægten på over 95 kg. bør du vælge en madras med ekstra fast fasthed.

Husk at vælge din topmadras ud fra samme princip. Den skal være fast og åndbar, da det er den del af madrassen, der har den direkte kontakt med din krop.

Finansiering af din nye boxmadras

Det kan godt betale sig at bruge lidt ekstra og få en ordentlig seng af en god kvalitet og over sengens levetid vil den årlige ekstraudgift være minimal, især set i lyset af det ekstra velvære, den vil betyde for din søvn og dagligdag.

De fleste forhandlere af senge og boxmadrasser har gode muligheder for finansiering med små faste månedlige afdrag.